Agenda - wat staat er op onze planning

Chant Grégorien

Gregoriaanse muziek is zeer oude eenstemmige zang uit de vieringen van de Rooms-Katholieke kerk. "In onze tijd waarin het zelden stil is brengt de eenvoud van het gregoriaanse lied de luisteraar een moment van sereniteit en rust" aldus dirigent Enrique Lopez-Cortón. De latere componisten waarvan Estrivo in dit concert stukken van zingt hebben herkenbare gregoriaanse lijnen gebruikt en in hun eigen muziekstijl verwerkt. Zo ontstaat in het concert een muzikale reis van de 12e tot en met de 20 eeuw. 

Kaartjes zijn nú beschikbaar

 

De kaartjes kosten in de voorverkoop 8,5 EUR en 10 EUR aan de zaal. Dus wacht niet af en zorg dat je een plekje hebt!

Bestellen

Bestellen is eenvoudig: maak 8,5 EUR over naar Estrivo en vermeld je naam en e-mailadres (gebruik hierbij 'at' in plaats van '@' ). Je krijgt van onze penningmeester bevestiging van ontvangst in je e-mail. Naar wens werkt het ook met whatsapp/SMS, maar niet met de post.

Je kaartjes liggen voor je klaar op de avond van het concert vanaf 8 uur.

Ons bankrekeningnummer: NL67 INGB 000 808 4152 t.n.v. Estrivo te Utrecht.

Una Vuelta Cantada

We doen mee! Met de Vuelta! Jazeker, Estrivo doet mee in het Utrechtse Vueltajaar 2020! Maar dan wel op de manier die we kennen: met onze stemmen. Fietsen doen we in onze eigen tijd (sommigen onder ons zelfs vrij fanatiek).

Aan het begin van de zomer verzorgen wij een Vuelta Cantada: een 'gezongen ronde'.

 

De Spaanse muziekcultuur is heel erg rijk, al vanaf de 15e en 16e eeuw. Een bijzondere vorm is de ‘ensalada’, een verhalend muziekstuk samengesteld uit meerdere stijlen en (gezongen) dialogen. Als in een salade, met contrasterende ingrediënten. Daar willen we graag wat van opnemen in het programma.

Verder denken we aan modernere Spaanse stukken en mogelijk ook stukken uit/over de 80-jarige oorlog, Spanje vanuit Nederlands perspectief.

Najaarsconcert 

Voor het najaar van 2020 worden plannen gemaakt en ook al een mooie lokatie gezocht.