Estrivo betekent ...

Stijgbeugel of treeplank zou het betekenen in het Portugees. Ook zou het een verwijzing zijn naar een muzikale stijlfiguur. Estrivo: wie heeft deze naam bedacht en vooral waarom? Naar het antwoord op deze vraag kan inmiddels alleen nog worden gegist. Opgericht als oefenkoor voor een conservatoriumstudent koordirectie, begon Estrivo zijn bestaan officieel in 1993. Sindsdien zijn diverse dirigenten de revue gepasseerd en heeft het koor in wisselende sterkte uiteenlopende programma's uitgevoerd.

 

 

Elke dinsdagavond repeteren we tussen 20.15 en 22.15 uur in de Wijkplaats in Lombok. Estrivo heeft een breed en afwisselend repertoire en zingt voornamelijk a capella koormuziek van renaissance tot aan hedendaagse werken. Het koor bestaat uit gevorderde amateurs van wie verwacht wordt dat zij zelfstandig noten kunnen instuderen, zodat bij de repetities echt muziek kan worden gemaakt. We streven ernaar twee keer per jaar een concert te geven. André weet ons daarbij steeds weer uit te dagen onze muzikale grenzen te verleggen.

 

 

 

 

Onze dirigent

Sinds 2015 staat André Vis voor het koor.

André studeerde aan het Rotterdams Conservatorium orgel en kerkmuziek. Orgel studeerde hij bij Ben van Oosten en kerkmuziek bij Henk van Gelder, Arie Hoek en Folkert Grondsma. Al tijdens zijn studie kreeg hij zijn eerste aanstelling te Leidschendam. Hier werkte hij zowel in de Kruisheuvelkerk als in de Dorpskerk als cantor-organist. In 2003 en 2010 nam hij deel aan de international conductor courses van Le Pavillon in Amsterdam. In 2004 begon hij met de studie koordirectie aan de Hogeschool IDE bij Joop Schets, waar hij in 2008 zijn diploma koordirectie 1e fase en in 2011 het diploma voor de 2e fase behaalde.

Als organist-dirigent is hij verbonden aan de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk, de kerk van de parochie de Vier Evangelisten te Den Haag. Daarnaast is hij dirigent van Capella Sine Nomine, het Woerdens Vocaal Ensemble en Hosanna. Als docent cantoraat en gemeentezang is hij verbonden aan de cursus kerkmuziek bevoegdheidsverklaring III te Den Haag.