Meer over Estrivo

Estrivo zoekt ook projectzangers! 'Estrivo' betekent stijgbeugel of treeplank in het Spaans en Portugees. Ook zou het een verwijzing zijn naar een muzikale stijlfiguur. Estrivo: wie heeft deze naam aan het koor gegeven en vooral waarom? Naar het antwoord op deze vraag kan inmiddels alleen nog worden gegist. Opgericht als oefenkoor voor een conservatoriumstudent koordirectie, begon Estrivo zijn bestaan officieel in 1993. Sindsdien zijn diverse dirigenten de revue gepasseerd en heeft het koor uiteenlopende programma's uitgevoerd.

 

Wekelijks repeteren we in de Wijkplaats in Lombok, een mooie en ruime locatie met een goede akoestiek. Estrivo heeft een breed en afwisselend klassiek repertoire en zingt voornamelijk a capella koormuziek van renaissance tot aan hedendaagse werken. Het koor bestaat uit gevorderde amateurs met zangervaring, van wie verwacht wordt dat zij zelfstandig hun partij kunnen instuderen. We streven ernaar twee keer per jaar een concert te geven.

 

De contributie voor leden bedraagt 35 euro per maand.

 

Onze dirigent

Vanaf september 2022 staat Estrivo onder leiding van Jurriaan Grootes.

Jurriaan is dirigent van een aantal koren: de COV NW-Veluwe te Ermelo/Harderwijk, muziektheaterkoor BonTon in Utrecht, het UMC-koor, Popkoor Utrecht, en Hartkoor. Hij is tevens docent bij DUMS.

 

Hij is naast zijn dirigentschap ook actief als klassiek zanger. Hij zong de afgelopen jaren als bas-bariton in werken van onder meer Purcell, Bach, Handel, Mendelssohn en Puccini. Meer informatie onder solo-zang. Verder bewerkt hij klassieke werken en popmuziek tot koorarrangementen. Deze arrangementen en andere bladmuziek zijn voortaan ook te vinden op www.vocalpdf.nl. Tenslotte is hij ook actief als docent, voor onder meer ensemblespel, koordirectie, stemvorming/koorvorming en arrangeren.

Vind Jurriaans complete en actuele CV op http://www.jurriaangrootes.nl/cv.htm